ТВ инспекция и локализация на канализация

Неуплътнените дефектни участъци от канализационната система могат да бъдат открити и определени с голяма точност , с помощта на съвременни управляеми камери, информацията от които се документира и архивира в цифрова форма(CD или DVD).

При чести запушвания е препоръчително да направите видео инспекция, за да установите причините и да може да вземете мерки за отстраняването им. Видео диагностиката на канали е приложима за по-добро планиране на ремонтните действия преди аварийни или планови ремонти, също така и след осъществяване на ремонтни работи, за да се установи качеството.

Фирма Никман Канал Сервиз разполага с бус оборудван с ТВ-лаборатория с робот камера на фирма ITV за инспекция на канализационни системи с диаметър от Ø50мм до Ø2000 мм. Нашият робот канал камера е снабден с въртяща се на 360° глава, което дава възможност да се огледа канала от всички страни, като изображението се наблюдава на монитор в реално време. За инспектиране на странични отклонения на канала използваме сателитна камера, която е монтирана към главния канал робот. Kабелът на робота е с дължина 350 метра. Системата се управлява чрез софтуер на бълграски език на фирма WinKam. След заснемане ние ви предоставяме протоколи, дигитални снимки и видео на извършената инспекция.

За да се проследи състоянието на тръби в сградни отклонения ние използваме цветна мини камера, която въвеждаме ръчно в канала. Камерата е снабдена с електронен брояч на метрите, софтуер за издаване на протокол и запис. Приложима е за домове, офиси, ресторанти, места, където е неудобно да се работи с голямо оборудване.

Ако не съществуват ВиК планове подземната схема на канала често е неизвестна. В такива случаи използваме уред за локализация, който служи за трасиране на канализационни системи. Устройството се състои от уред и сонда предавател. Сондата се вкарва в канала и подава сигнал към основният уред. Основният уред е оборудван с цветен дисплей който показва местоположението и дълбочината на сондата.

error: Content is protected !!