отпушване на канал

Запушените канализационни тръби са сериозен и неприятен проблем за много домакинства. Екипът на Никман канал сервиз ЕООД е винаги готов бързо, ефективно и екологосъобразно да се справи с възникналите проблеми по канализационната система.

Всички наши каналопочистващи машини са оборудвани за работа с вода под високо налягане, различни дюзи, електромеханични спирали, устройство за локализация и проследяване, камера за видео инспекция на канали и уплътнителни балони.

Методите за отпушване на канали, които прилагаме са благоприятни за околната среда, не се основават на използване на химически, опасни и корозивни препарати, а на съвременни технологии.

Хидродинамично Почистване

Хидродинамичното почистване се осъществява чрез водна струя под високо налягане с мощност до 200 бар и до 480 литра вода на минута. Водата се изпомпва от отделен резервоар и преминава през маркуч завършващ със специална дюза за почистване на канал. Избора на дюзи трябва да е съобразен не само с диаметъра и материала на тръбата, но и от вида на запушването.

Методът е приложим при канали с диаметър на тръбата от Ø 50 до Ø 2000 мм и повече. Този начин на почистване на канализация е много ефективен и бърз. По принцип хидродинамичното почистване се използва за външни канализационни мрежи.

Механично почистване

Механичният метод за почистване се използва за канализационни съоръжения с диаметър до 250 мм. Методът за почистване се основава на въртящия момент на стоманена спирала на чийто края има монтиран специален накрайник или твърда четка. Предназначен е не само за премахване на битови отпадъци, мазнини и парцали, но също така и за твърди отлагания, бетон и камъни, които попадат в каналите по време на строително-ремонтни работи. За подови сифони, мивки и вертикални канали в домове, офиси, ресторанти, места, където е неудобно да се работи с голямо оборудване и с вода под високо налягане механичното почистване на тръбите е най-добрият избор.

error: Content is protected !!