5 често срещани причини за запушване на канализация

Всяко запушване на канализация е несъмнено едно от най-лошите неща, които могат да се случат на всеки собственик на жилище. Особено ако главната канализационна линия е повредена. Тази тръба обикновено свързва всички други канали и тръби във водопроводната система на вашия имот. Основната канализационна тръба обаче може да се задръсти по няколко причини и е важно да знаете какво да правите. Продължете да четете тази статия, за да откриете 5 често срещани причини за запушване на канализация.

измиване на мазнина в кухненска мивка

Изливане на мазнини в кухненската мивка е основната от всички причини за запушване на канализация

Това е често срещан и сериозно лош навик, който е от основните причини за запушване на канализация. Както вероятно вече знаете, растителните и животинските мазнини не са разтворими във вода. Те са склонни да се втвърдят след няколко часа или дни, причинявайки голямо запушване в канализацията. Никога не трябва да изхвърляте готварски масла или мазнини, като ги изливате в мивката. Най-добрият начин, по който можете да се отървете от мазнината, е да я поставите в отделен контейнер, докато се втвърди, и след това да я хвърлите в кошчето за боклук.

Измиване на големи отломки в тоалетната

Някои хора смятат, че тоалетната трябва да се използва като кошче за боклук, но това е голяма грешка. Трябва да изхвърляте само разградима хартия в тоалетната и никога неща като храна, твърди предмети или традиционната златна рибка!

Въпреки, че тръбите, които събират отпадъчни материали от тоалетната, са доста големи, те могат бързо да се запушат и да причинят голям проблем на главната канализационна система. Важно е собственикът на имота също да инструктира членовете на семейството си да избягват да хвърлят неподходящи неща в тоалетната, като чанти, пластмасови предмети и подобни неща. Да, виждали сме толкова много различни предмети.

корени от дървета

Наличие на корени на дървета, които проникват в основната канализационна линия

Това е друга от често срещаните причини за запушване на канализация. Както вероятно вече знаете, дърветата имат широка мрежа от корени, които се разпространяват дълбоко под земята, търсейки вода и хранителни вещества.

Корените на едно дърво могат да растат бързо и само за няколко седмици те могат да причинят голямо запушване и дори да разрушат главната канализационна система. Важно е да откриете този проблем по-рано, за да избегнете по-скъпи ремонти на канализационни линии. Засаждането на нови дървета в двора трябва да се извършва възможно най-далеч от главната канализационна линия.

Наличието на увиснала тръба

Това обикновено не се причинява от собственика на жилището, а от качеството на почвата около главната канализационна система. В някои случаи почвата може да стане много крехка и основната тръба просто ще потъне по-ниско от нормалното, натрупвайки отломки. След определен период от време тези отломки ще станат достатъчно големи, за да причинят сериозно запушване и да компрометират водопроводната система на вашия имот. Редовната проверка на главната канализационна линия може да предотврати този проблем. Проверката най-лесно може да се извърши чрез ТВ инспекция/видеодиагностика.

Увреждане на канализационна тръба

В някои случаи канализационни тръби могат да се повредят по различни причини и да предизвикат течове. Това може да се случи, защото те са много стари и не са били правилно поддържани или ремонтирани през годините. Незначителните повреди могат да прераснат в основен проблем след няколко години. Канализационната система може да се блокира до такава степен с отломки, че да доведе до бавно оттичане на водата в тоалетните или мивките ви.

Това са основните причини за запушване на канализационната система. Както вероятно се досетихте, повечето от тях могат да бъдат предотвратени, ако водопроводната система е правилно проверена от професионалисти.

Инспекциите на главната канализационна система трябва да се извършват ежегодно, тъй като те са достъпни и могат да предотвратят големи проблеми с водопровода, които са много по-скъпи за ремонт.

причини за запушване на канализация

Ако се интересувате от висококачествени и достъпни услуги за отпушване на канали при запушване на канализация, обадете ни се днес. Нашите специалисти могат бързо да отстранят вашите водопроводни проблеми, без да причиняват големи смущения във вашия имот

error: Content is protected !!