Трикове за отпушване на канали в банята

Трикове за отпушване на канали са ви нужни, ако забележите бавно оттичане в душ кабината или ваната. Запушеният дренаж е бавен дренаж. В случай на запушена тоалетна или запушена кухненска мивка, може да е виновно голямо запушване, но каналите на душовете се забавят най-вече, когато с течение на времето натрупат косми или остатъци от продукти за баня. (Това важи и за запушванията на мивката в банята. Помислете за всичката паста за зъби!)

Какво да направите, ако подозирате запушен канал на душа?

  1. Първо, проверете канала си за видимо запушване. Топки коса са най-честият виновник. Ако нищо не се вижда отвън, погледнете под капачката на дренажа и в канала. Използвайте фенерче, ако имате нужда. Отстранете всичко, което евнтуално може да блокира канализацията.
  2. След това проверете отново дали дренажът ви е отворен. Има ли място между тапата и тръбата, за да тече вода? Как ще направите това зависи от вида дренаж и тапа, които имате: Някои дренажи имат тапа, която можете да развиете и да повдигнете напълно. Ваните често имат превключвател под кранчето, който отваря и затваря канализацията. Проучете дали вашият дренаж има някакъв механизъм за спиране и се уверете, че тапата случайно не блокира канала.

Ако сте отстранили всички видими препятствия и сте се уверили, че дренажът е отворен, а водата все още не се оттича, време е за трикове за отпушване на канали.

5 начина да отпушите канала на душа

Опитайте тези методи, за да премахнете или разтворите запушването.

  1. Отстранете запушването на ръчно. Понякога запушването се вижда веднага близо до повърхността и е лесно достъпно. Сложете чифт гумени ръкавици и извадете запушването възможно най-добре. Има малки пластмасови кукички, направени точно за тази цел. (Може да е изкушаващо да използвате телена закачалка тук, но внимавайте: това може да повреди канала ви.)
  2. Използвайте дренажна змия. Дренажна змия, известна още като змия на водопроводчик, е прибиращ се, гъвкав инструмент за пробиване. Ще използвате ръчната манивела на змията, за да “пуснете” метална жица в канализацията, за да разбиете или да издърпате всичко, което го запушва. Предлагат се и пластмасови версии на змията за еднократна употреба – не е необходимо въртене и дори можете да я използвате върху запушена тоалетна. Не забравяйте да почистите дренажната змия след употреба.
  3. Използвайте съд с вряща вода. Ако няма видими препятствия, блокиращи дренажа, и дренажната змия е била неуспешна, контактът с вряща вода може да помогне за разтварянето на по-меки натрупвания като сапунена утайка около краищата. Повторете процеса два или три пъти.
  4. Използвайте естествен препарат за почистване на канализацията. Конвенционалните препарати за почистване на канали обикновено не работят толкова добре, колкото твърдят, и са пълни с вредни химикали. Естествените домашно приготвени почистващи препарати могат да бъдат също толкова ефективни, колкото и химическите при леки запушвания. Смесете заедно 1 чаша оцет (дестилираният бял оцет работи най-добре) и 1 чаша сода за хляб. Първо изсипете вряла вода в канала, за да се разхлаби; след това последвайте сместа от сода за хляб и оцет и изчакайте 15 минути. Изплакнете с още вряща вода.
  5. Обадете се на НИКМАН КАНАЛ СЕРВИЗ. Ако всичко по-горе не е повлияло на скоростта на оттичане, време е да се обадите на професионалист. Ние, бързо и ефективно ще се погрижим, за да решим проблема професионално.

Свържете се с нас

error: Content is protected !!