Защо предлагаме услугата преместване на дървета?

Дърветата са най-старите живи организми на Земята и променят и адаптират земната атмосфера от над 300 милиона години. В света има приблизително 3 трилиона дърветa, които осигуряват огромен набор от ползи както за хората, така и за животните. Днес ви разказваме защо се нуждаем от тях и как ние от Никман, се грижим за по – природосъобразно бъдеще, чрез услугата си за преместване на дървета.

Борбата с глобалното затопляне

Колкото по-малко CO2 има в атмосферата, толкова повече се намаля парниковия ефект и толкова по-бавно се затопля земята ни. В различни региони, дърветата ни помагат да се охладим, като осигуряват сянка, но и чрез изпаряване. Водата се изпарява от дърветата и по този начин охлажда въздуха около тях. При по-горещ климат и през летният сезон, това може да е по-важно, отколкото си мислите. Охлаждането на климеата има директни ефекти в ежедневието ни като по-ниска климатизация и по-малко използване на енергия.

Дивите животни и екосистемата, които запазваме чрез преместване на дървета

Дърветата не само осигуряват естествена среда за десетки хиляди животни и птици, но също така действат като техен защитник. Когато дърветата са млади или зрели, те осигуряват прехрана и дом на общности от птици, насекоми и гъби. А, когато станат древни, видове като прилепи, сови и кълвачи използват стволовете, за да оцеляват. Едно зряло дъбово дърво може да осигури дом за повече от 500 различни вида!
Дърветата също така предпазват от наводнения, като драстично намаляват количеството на водата, която влиза във водните потоци. Едно дърво може да поеме до 450 литра вода, а корените им стабилизират земята, предпазвайки от свлачища и размествания в тектонските плочи.

Въздух

Не на последно място, всички знаем, че дърветата са причината да имаме кислород, но колко точно кислород произвеждат? Оказва се, че едно листно дърво може да произведе достатъчно кислород за един сезон, колкото 10 души вдишват за една година. Те не само произвеждат кислород, но и абсорбират въглероден диоксид. Това прави горите едни от най-добрите поглъщатели на въглерод в света. Въпреки, че дървета имат различно усвояване, проучванията показват, че средно зряло дърво абсорбира над 22 кг CO2 за една година, като същевременно произвежда кислород. Освен това дърветата могат буквално да действат като въздушни филтри, пречиствайки въздуха, който дишаме. Частиците и замърсителите се улавят от листата и кората, които ги отстраняват отвъздуха. Това прави дърветата важни не само в горите, но и в градовете.

Каква е нашата мисия и как можем да помогнем?

Горска площ с размерите на Обединеното Кралство се губи всяка година по целия свят и това има силно въздействие върху климатичните промени и дивата природа. Степента на загуба е достигнала 26 млн. дка годишно въпреки обещанията на правителствата през 2014 г. за намаляване на обезлесяването и възстановяване на горите. Ние разбираме, че за да се можем да живеем в свят, където развитието на обществото е симбиозно с това на природата, нещо трябва да се промени.

Точно затова, решихме да предложим услуга свързана с преместване на дървета (цени). Тези от тях, разположени в неподходящи позиции, могат да бъдат премествани, спасявайки ги от изсичане и подпомагайки тяхното развитие. Съвместно с това, услугата ни предоставя допълнителни възможности за засаждане на по-подходящи екземпляри, паркова площ или освобождение за ново строителство. Преместването е напълно екологично устойчиво, и всеки един от проектите ни за преместване на дървета изисква внимателно планиране, разпознаване на всеки отделен вид, включително ограничения и изисквания. Нашата съзнателна отговорност към един от най-ценните природни ресурси в света гарантира задълбочена, професионална и всеотдайна ангажираност. Хармонизирането на дървесния пейзаж със застроената градска среда изисква всеотдайност над и преди финансовите съображения, каквато гарантираме, че ще откриете при нас!

За преместване на дървета цени, можете да се свържете с нас чрез тази форма.

Свържете се с нас

error: Content is protected !!