Видеодиагностика на канали: Защо е нужна?

Канализацията Ви се запушва често и не можете да открието защо? Планирате ремонтни дейности, но нямате ВиК планове за подземната схема на канала? Правилно се досетихте, с фенер няма да се решат тези проблеми. Има по-модерно решение – ТВ инспекция и локализация (видеодиагностика на канали).

Проблемните участъци от канализационната система могат да бъдат открити и определени с голяма точност. С помощта на съвременни управляеми камери, информацията от които се документира и архивира в цифрова форма (CD или DVD).

Какво представлява видеодиагностиката?

Видеодиагностика на канали представлява модерна и съвременна услуга, която може да ви помогне да установите проблема на канализационната ви инсталация. Възможните проблеми могат да бъдат сраснали корени или например слягане на земни маси, смазали с тежината си тръбите. Методът за извършване на видео диагностиката може да бъде приложен в хоризонтални и във вертикални канали и при различни отклонения.

Нашият бус оборудван с ТВ-лаборатория с робот канал камера на фирма Rausch Proline е снабден с въртяща се на 360° глава, което дава възможност да се огледа канала от всички страни, като изображението се наблюдава на монитор в реално време. За инспектиране на странични отклонения на канала използваме сателитна камера, която е монтирана към главния канал робот. Kабелът на робота е с дължина 350 метра. След заснемане ние ви предоставяме протоколи, дигитални снимки и видео на извършената инспекция. За тази и още наши услуги, можете да научите повече тук: https://nikmankanal.com/service/tv-inspekciya-i-lokaciya/

Кога е нужна видеодиагностиката?

Видеодиагностиката на канали е приложима за по-добро планиране на ремонтните действия преди аварийни или планови ремонти. Също така и след осъществяване на ремонтни работи, за да се установи качеството. ТВ инспекцията е препоръчителна и при чести запушвания, за да установите причините и съответно за да може да вземете мерки за отстраняването им.

Ако имате проблем с Вашата канализационна система или съоръжение, но не сте сигурни коя от нашите услуги Ви е нужна, свържете се с нас чрез онлайн формата ни за запитвания или чрез телефон и имейл. Вижте нашите контакти тук

error: Content is protected !!