Кои са най-често срещаните причини за запушен канал и как да ги предотвратим?

Запушен канал в началото започва като незначителен проблем, но може бързо да ескалира в големи главоболия. Може да причини бавно оттичане на водата, корозия, наводнение и в екстремни случаи нуждата от скъпи ремонти. Предотвратяването им започва с разпознаването на причините. В този блог ще откриете 8-те най-често срещани причини за запушен канал и как можете да ги предотвратите.

Причина 1 за запушен канал – КОСА

Косата е основен заподозрян за повечето запушвания, тъй като може да се спласти с мазнини и други лепкави вещества, и в следствие да образува големи натрупвания. Най-добрият начин да се справите със запушвания от косата е да предотвратите появата им на първо място. Уверете се, че всички дренажни канали имат предпазители за прихващане на косми и ги почиствайте редовно.

Причина 2 за запушен канал – САПУН

Може да се чудите как сапунът би могъл да причини запушване на каналите ви. Но традиционните сапунени блокчета всъщност се правят с грес или мазнина. Мазнините в сапуна се комбинират с минерали във водата и създават твърд остатък, който оцветява арматурата на банята и запушва тръбите ви. Почиствайте каналие редовно с вода под налягане, за да премахнете следите от натрупване на сапун. Винаги можете да повикати и професионалисти за съдействие и профилактика.

Причина 3 за запушен канал – МРЪСНИ ДРЕХИ И ОБУВКИ

Може да си мислите, че канализацията и тръбите са там за измиване на всичко. Но докато искате да премахнете излишната мръсотия от обувките или дрехите си, несъзнателно създавате още причини за запушване на каналите ви. Изтръскайте или изплакнете излишната мръсотия и кал от дрехите и обувките си навън, преди да ги изперете в пералнята. Наблегнете на подметките на обувките, където се наслоява кал и малки камъчета.

Причина 4 за запушен канал – ХРАНИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

Хранителните отпадъци никога не трябва да отиват в канализацията, дори когато имате боклук в мивката си. Бързо и екологично решение на този проблем е да компостирате. Това е особено ефективно за отпадъци като чаени листа и утайка от кафе, които никога не се разграждат. Други храни, с които трябва да внимавате, включват мазнини или масло, тъй като те ще се втвърдят в канала и ще причинят запушване. Вместо това попийте маслото върху биоразградима кухненска хартия и просто го хвърлете в компоста.

Причина 5 за запушен канал – НАТРУПВАНЕ НА МИНЕРАЛИ

Минералите, разтворени в твърда вода, могат да се натрупват и да причинят неразтворими маси, които лесно стават причина за запушени канали. Едно решение е инсталирането на омекотител за вода, ако твърдата вода е проблем във вашия район. Ако това не е опция, ще трябва редовно да премахвате котлен камък и да отстранявате утайката и натрупването. Минералните натрупвания могат да бъдат трудни за
отстраняване, след като се установят, затова ако дренажите и тръбите ви вече не текат е най-добре да се посъветвате с един от нашите професионалсти, като се свържете с нас тук.

Причина 6 за запушен канал – МАЛКИ ПРЕДМЕТИ

Малки предмети могат да намерят своя път в каналите ви и да причинят хаос. Всеки предмет трябва да се изхвърля отговорно в кошчето, компост или рециклиране. Ако някакво чуждо вещество е попаднало във вашия канал и причинява проблеми, вероятно ще имате нужда от професионална помощ, за да го премахнете.

Причина 7 за запушен канал – ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ, МОКРИ КЪРПИ, ПМАПЕРСИ И ДАМСКИ ПРЕНАДЛЕЖНОСТИ

Колкото и да ни се иска да можем да се отървем от тези отпадъци без да оставят следа в дома ни, те неменуемо ще оставят такава и то много по-лоша от колкото да ви се налага да изхвърляте кошчето с тях. Твърде много тоалетна хартия, може да запуши каналите ви и да попречи на промиването на тоалетните ви. А мокрите кърпи, памперси и дамски пренадлежности десйтват като тапа. Ако водата все още може да тече през тоалетната ви при изплакване, можете да използвате бутало, за да преместите и разтворите част от тоалетната хартия. Но ако тоалетната ви просто се пълни, без да се източва, ще трябва да се обадите на
НИКМАН КАНАЛ СЕРВИЗ, за да се погрижим за запушването вместо вас. Препоръчваме ви да използвате биоразградима тоалетна хартия и да поставите кошче до всяка тоалетна в дома.

Причина 8 за запушен канал – КОРЕНИТЕ НА ДЪРВЕТА

Най-малките пукнатини или течове във вашите подземни канали могат да привлекат растежа на корените на дърветата. Веднъж попаднали в тръбите, корените на дърветата бързо нарастват, възпрепятствайки водния поток и причинявайки повреди. Изчистването на корените на дърветата от каналите е сложно и изисква почистване със струя под налягане или дори изкопни работи. Прегледайте кореновата структура на вашите дървета и растения и наблюдавайте състоянието на дренажите си, за да предотвратите обширен и скъп ремонт.

Това бяха нашите най-често срещани причини за запушен канал и как можете да ги предотвратим. Да обобщим, никога не изхвърляйте нищо, което не трябва в каналите си и избягвайте да се опитвате да изчистите каналите чрез добавяне на повече химикали или предмети. Ако вашите запушени канали се превърнат в спешна ситуация, изискваща помощ от опитен екип и специализирана техника, свържете се с Никман Канал Сервиз всеки ден от седмицата!

Свържете се с нас

error: Content is protected !!