Видове машинно отпушване на канали и тяхното приложение

Запушените канали за главоболие са много собственици, но запушената канализационна линия е на съвсем друго ниво. Когато основната канализационна линия е запушена, може да бъде трудно или невъзможно всяка отпадъчна вода, да излезе от водопроводната система на вашия дом, а вместо това да се връща обратно. Ако изпитвате този проблем, ще трябва да отпушите каналите. Почистването на каналите не е забавно, но е необходимо. Тук ще научите как да разпознавате запушването, причините за него, какви са видовете машинно отпушване на канали и къде са приложими.

Запушена ли е основната канализация?

Странни дрънкащи шумове, идващи от вашата тоалетна. Водата излиза от душа, докато пускате пералнята. Това са някои от признаците, че може да имате запушена основна канализационна тръба – сериозен водопроводен проблем. Запушената канализационна тръба може да повлияе на водопровода в целия ви дом, офис или бизнес сграда. В тежки случаи може да се окажете с връщащи се елементи, бълващи от каналите ви. И никой не иска това. Сериозни проблеми е най-добре да бъдат решени с машинно отпушване на канали, но нека първо разгледаме причините и признаците на запушване.

Какви са причините за запушване?

В повечето случаи, особено в по-старите къщи, корените на дърветата могат да попречат на гладкото функциониране на вашата канализационна система. Привлечени от топлината и влагата на канализационната линия, корените на дърветата проникват през малки пукнатини или хлабави фуги в тръбата. Хранейки се с изобилието от хранителни вещества, които откриват там, корените растат и създават запушване в канализационната линия. В крайна сметка тоалетна хартия или други отломки се забиват в корените, което допълнително предотвратява изтичането на вода през главната канализационна тръба. Изплакването на санитарни продукти, като хартиени кърпи, тъкани за лице, женски хигиенни продукти или дори изключително дебела тоалетна хартия, също може да запуши канализационната линия.

Признаци на запушване

Внимавайте за тези ранни предупредителни знаци за запушване, за да можете да се справите с проблема, преди да стане скъпа аварийна ситуация.

  • Всичките ви канали работят бавно, въпреки усилията ви да ги изчистите. Ако сте изпробвали всички съвети за отпушване „Направи си сам“ и все още не можете да намерите решение, вероятно запушването е във вашата канализационна линия.
  • Няколко водопроводни инсталации са запушени едновременно. Ако вашите тоалетни, кухненска мивка и вана или душ се отичат бавно, вероятно имате запушена канализационна линия. Тоалетните имат най -директния път към канализацията, както и най -голямата канализационна линия. Ако запушването е във вашата канализационна линия, най -вероятно първо ще имате проблеми с тоалетните си.
  • Когато изплаквате тоалетната, водата се натрупва във ваната или душа. Когато запушването е на дълбоко ниво, водата не може да слезе в канализацията. Вместо това тече обратно нагоре по тръбите и излиза в най -ниската точка – обикновено канализацията на душа.
  • Когато пускате вода в мивката в банята, тоалетната има мехури и дрънка. Мехурченето се дължи на въздух, уловен във водопроводната система. Пуснете водата в най -близката до тоалетната мивка за около минута. Ако тоалетните мехурчета (бълбукане) или нивото на водата в тоалетната се повиши, може да имате запушен канализационен тръбопровод.
  • Когато пералната ви машина се източи, тоалетната прелива или водата се натрупва във ваната или душа.

Видове машинно отпушване на канали

Почистването на запушена канализационна линия е работа, която най – добре се оставя на професионалистите. Професионалното машинно отпушване на канали се разделя на два типа – хидродинамично и механично. Тук ще рзгледаме и двата типа.

специализиран бус за почистване на канализацияХидродинамичното почистване се осъществява чрез водна струя под високо налягане с мощност до 200 бар и до 480 литра вода на минута. Водата се изпомпва от отделен резервоар и преминава през маркуч завършващ със специална дюза за почистване на канал. Избора на дюзи трябва да е съобразен не само с диаметъра и материала на тръбата, но и от вида на запушването. Методът е приложим при канали с диаметър на тръбата от Ø 50 до Ø 2000 мм и повече. Този начин на почистване на канализация е много ефективен и бърз. По принцип хидродинамичното почистване се използва за външни канализационни мрежи.

машинно отпушване на каналиМеханичният метод за почистване се използва за канализационни съоръжения с диаметър до 250 мм. Методът за почистване се основава на въртящия момент на стоманена спирала на чийто край има монтиран специален накрайник или твърда четка. Предназначен е не само за премахване на битови отпадъци, мазнини и парцали, но също така и за твърди отлагания, бетон и камъни, които попадат в каналите по време на строително-ремонтни работи. За подови сифони, мивки и вертикални канали в домове, офиси, ресторанти, места, където е неудобно да се работи с голямо оборудване и с вода под високо налягане механичното почистване на тръбите е най-добрият избор.

error: Content is protected !!