Видеодиагностика на канали – 5 признака, че се нуждаете от такава

Видеодиагностика на канали е съвременен и бърз начин за проверка на каналите в дома и бизнеса ви. Преди да Ви разкажем за видеодиагностиката, ще си поговорим за това, кога тази услуга би ви била нужна.

Въпреки, че не я виждате или дори не мислите за това толкова често, добре функциониращата канализационна система е жизненоважна за здравето и безопасността на вашия дом и бизнес. Вероятно ще осъзнаете колко е важно едва когато срещнете проблеми!

Когато не се поправят, проблемите с канализацията, могат да причинят сериозни щети на вашия дом. Те могат да създадат опасни здравословни проблеми за вас и вашите близки. Може да си мислите, че проблемите с отводняването на канализацията са лесни за забелязване, но понякога те се проявяват с много леки ‘симптоми’. Въпреки, че може да ви се иска да игнорирате тоалетната с бавно източване или ниските нива на водата, те могат да бъдат признаци на повреда.

Първата стъпка, за да се уверите, че имате безопасен дом или бизнес, е проверка на канализацията. Ако не сте сигурни дали имате нужда от проверка на канализационната тръба, тук споделяме 5 лесно забележими признака. Освен това, винаги можете да се обадите на нашите експерти, оборудвани с най-модерната техника на световния пазар.

Признак 1 – Неприятна миризма

Един от най-често срещаните и очевидни признаци, е ако забележите газ или неприятна миризма, излъчвана от вашите тоалетни и мивки. Миризмата на канализационен газ в баните или други стаи на вашия дом може да е знак, че тръбите не се вентилират правилно. Миризмата в канализационните линии може да бъде потенциално опасна и трябва да се разреши незабавно.

Признак 2 – Ниски нива на водата в тоалетната

Сигурен знак, че се нуждаете от видеодиагностика, е ако забележите ниски нива на водата в тоалетната. Повечето хора си мислят, че имат проблем, когато водата е повече, но това не винаги е така. Всъщност, не забравяйте да вземете под внимание всякакви промени в нивото на водата в тоалетната. Ако водата ви е по-малко един ден, а на следващия ден повече, това също е признак на проблем. Вашите канали следва да бъдат инспектирани, за да се установи точната причината.

Признак 3 – Забележимо бавно източване

Един от най-очевидните признаци, че се нуждаете от подмяна или проверка на канализационната тръба, е ако имате бавно източваща се тоалетна, мивка или вана. Бавно отичаща се мивка е често срещан домакински проблем. Ако забележете бавно отичане на няколко различни места в дома си, това може да е знак на по-голям проблем и е добре да изберете услуга за видеодиагностика на канали за прецизно идентифициране на източника.

Признак 4 – Запушване на канал

Забелязали сте обратен поток на водата, трудно или бавно промиване на тоалетната? Мазнината, изхвърлянето на хартиени кърпи или други предмети и отпадъци са често срещана причина. Природата, обаче, понякога ни изненадва. Учудващо за повечето хора е, че една от най-често срещаните причини за запушване на каналите в къщите и промишлени сгради са корени на дървета. Видеодиагностика на канали е най-добрият начин да разберете причината за запушването. Така, няма да се хвърлят излишни средства в търсене на решение за проблем, който всъщност не знаете какъв е.

Признак 5 – Преливане на септична яма

Един от най-очевидните признаци за спукана канализационна тръба е, когато забележите, че септични отпадъчни води се събират във вашия двор. Тъй като резервоарите са разположени само на няколко метра под повърхността, когато има проблем с линиите, вероятно ще забележите наводняване на септичната яма. Всяко преливане на септична яма във вашия двор е риск за здравето и трябва да се третира незабавно. В такъв случай, нашият екип първо ще отводни и почисти, а след това ще потърси и конкретния проблем чрез видеодиагностика, за да предотврати още по-сериозни повреди.

Ако откриете някой от тези признаци или имате други водопроводни проблеми, не се колебайте да се обадите на НИКМАН КАНАЛ СЕРВИЗ. Нашият опитен екип знае как бързо да инспектира и оцени канализационните линии с нашите най-съвременни ТВ камери за инспекция. След като идентифицираме проблема, ние ще работим с вас, за да го отстраним възможно най-бързо.

Прочетете повече за нашата услуга – видеодиагностика на канали тук!

Свържете се с нас

error: Content is protected !!